Cu două proiecte de achiziționare a unor autobuze electrice, investiții în modernizarea străzilor circulate de transportul public și un proiect pentru amenajarea unor piste de biciclete, Slatina devine un oraș prietenos cu mediul. Autoritățile au accesat fonduri europene pentru a pune în aplicare un plan de mobilitate urbană, care să încurajeze folosirea transportului în comun, dar și a mijloacelor de transport care nu poluează.

Cele 18 autobuze electrice, stațiile de încărcare pentru acest tip de autovehicule, dar și facilitățile pentru bicicliști sunt investițiile pe care autoritățile din Slatina le susțin în această perioadă, cu scopul de a reduce poluarea. Toate aceste proiecte, împreună cu cel care vizează revoluționarea transportului public ar trebui să îi convingă pe slătineni să lase mașinile în parcare, pentru a alege mijloace de transport prietenoase cu mediul. Un proiect amplul care prevede amenajarea de piste pentru biciclete, achiziția de biciclete electrice și a unor stații de încărcare este în lucru și va fi depus pentru a fi finanțat din fonduri europene. „Este vorba despre stabilirea și trasarea unor piste pentru bicicliști, atât pentru biciclete normale cât și electrice și achiziționarea unor stații de încărcare pentru biciclete electrice și achiziționarea de biciclete electrice”, a precizat Cristian Cismaru, administratorul public al Primăriei Slatina.

În prezent, municipalitatea lucrează la stabilirea zonelor pe care vor fi amenajate traseele pentru biciclete. În perioada următoare se realizează studiul de fezabilitate, pentru ca apoi să aibă loc licitația pentru desemnarea firmei care va implementa acest proiect. „A trebuit să inventariem toate străzile, să facem documentații cadastrale, să vedem unde trama stradală ne permite, după ce am văzut unde sunt proprietățile și limita de proprietare, astfel încât să nu ne suprapunem cu partea pietonală și nici cu partea de iluminat. Prin proiectul tehnic și contractul de execuție se vor trasa pistele și se vor stabili locațiile din care vor pleca bicicletele”,a  explicat Cismaru.

Primăria Slatina va accesa fonduri europene și pentru modernizarea străzilor pe care circulă autobuzele, astfel încât transportul public să fie mai rapid și să devină o alternativă inclusiv pentru cei care obișnuiesc să meargă cu mașinile proprii prin oraș.

 

Articolul precedentO primărie din Olt a plătit 25 lei pentru o porţie de fasole cu cârnaţi oferită de 1 Decembrie
Articolul următorO nouă stradă în Slatina. Deja au început lucrările