Poliţiştii olteni s-au alăturat campaniei naţionale pentru conștientizarea conducătorilor și pasagerilor din autovehicule cu privire la obligativitatea și necesitatea portului centurii de siguranță.

Oamenii legii au fost prezenți, vineri dimineață, la intrarea în municipiul Slatina, în zona Podului Olt.

Luni a fost demarată, la nivel național, acțiunea TISPOL „Seatbelt”, în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate.

„În această perioadă  se acționează pe toate drumurile din județ, în vederea conștientizării conducătorilor auto și pasagerilor din autovehicule cu privire la obligativitatea și necesitatea portului centurii de siguranță. Cu această ocazie, polițiștii rutieri vor informa conducătorii auto, dar și pasagerii autovehiculelor cu privire la faptul că, centura de siguranță reprezintă cel mai eficient mijloc de protecție împotriva vătămării, în cazul unui accident rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Ea a adăugat că, de asemenea, polițiștii rutieri au aplicat sancțiuni, în cazurile în care au fost constatate abateri de la legislația privind circulația pe drumurile publice.

Nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă, în timpul deplasării pe drumurile publice, atât de către conducătorul auto, cât şi de către pasagerii dintr-un autovehicul,  constituie contravenţie şi se sancţionează cu două sau trei puncte amendă.

 

Articolul precedentŞpagă pentru pensionare pe caz de boală. Medic din Slatina, sub control judiciar cu interdicţia de a profesa
Articolul următorSediu nou pentru Direcția de Asistență Socială Slatina