Magistraţii Judecătoriei Balş au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru bărbatul în vârstă de 50 de ani, din Şopârliţa, care marţi dimineaţa a provocat un accident mortal, la trecerea cu nivel la calea ferată din localitate.

Bărbatul fusese reţinut de poliţişti, luni seara, în urma audierilor.

Băut fiind, şoferul a intrat în maşinile care erau oprite în coloană la trecerea la nivel cu calea ferată. Maşina condusă de bărbat a lovit o autoutilitară care a fost împinsă către autoturismul din faţă, cele două victime care erau afară din maşini şi aşteptau să treacă trenul, fiind prinse între cele două autovehicule. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 26 de ani, care a murit, şi altul de 35 de ani, rănit grav, ambii din Baldovineşti.

Bărbatul a încercat să fugă de la locul faptei, dar a fost prins de cetățenii prezenți în zonă.

„Un bărbat, de 50 de ani, din comuna Sopârlița, care nu deține permis de conducere, in timp ce ar fi condus un autoturism, nu a redus viteza si a intrat in coliziune cu o autoutilitara oprită în coloană la trecerea la nivel cu calea ferată. În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată în autovehiculul din fața sa, ocazie cu care a acrosat două persoane aflate în afara autovehiculelor, respectiv doi bărbați, de 26 si de 35 de ani, ambii din comuna Baldovinesti. Bărbatul, de 26 de ani, a decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.