Dezvoltare Urbană Slatina pune în funcțiune un sistem modern și economic de irigare a spațiilor verzi. Acesta permite programarea din telecomandă a orelor și zilelor în care plantele vor fi udate, precum și durata de funcționare. Proiectul a fost implementat cu succes în toate zonele în care s-au făcut modernizări și va fi extins în tot orașul.

Spațiile verzi din Slatina se modernizează și se extind, dar noile investiții presupun și eforturi pentru întreținerea gazonului și a rondurilor de flori. Firma Consiliului Local Slatina, Dezvoltare Urbană, implementează un sistem care să eficientizeze irigarea acestor zone, astfel încât să nu fie nevoie de mulți oameni care să pornească zilnic robinetele care să asigure apa de care au nevoie plantele. „Am reușit să punem la punct un sistem modern, să schimbăm sistemul de irigații. Avem un programator, iar cu ajutorul lui suntem mult mai eficienți, pentru că nu trebuie să mai treacă cineva zilnic pe la ele, le putem programa din telecomandă. Se lucrează într-o singură tură, sunt șapte persoane care se ocupă de irigarea tuturor spațiilor verzi din oraș, inclusiv de fântânile arteziene”, a spus Alexandru Berechet, purtătorul de cuvânt al firmei de spații verzi.

În perioada următoare, Dezvoltare Urbană vrea să modernizeze și spațiile verzi care au fost îngrădite cu garduri metalice. Și acestea vor beneficia de sisteme moderne de irigații.

Sistemul de programare a irigațiilor în spațiile verzi are nevoie doar să fie verificat periodic de o persoană care să se asigure că nu s-a produs nicio avarie în rețea. Altfel, sistemul pornește singur, după setările dinainte stabilite și funcționează într-un anumit interval orar.

Articolul precedentCentru educațional pentru tinerii romi din Slatina, deschis cu sprijin olandez
Articolul următorVIDEO. Accident de microbuz în judeţul Olt. O persoană a murit şi cinci au fost rănite