Îngrijorați de faptul că electricienii, sudorii sau instalatorii sunt din ce în ca mai greu de găsit, specialiștii în resurse umane ai celei mai mari fabrici de pe platforma industrială a Slatinei trag un semna de alarmă: orientarea profesională a tinerilor este deficitară, atât în familie cât și la școală.

Cu toate că s-au implicat financiar în susținerea a două clase de învățământ profesional dual, în care pregătesc de mecanici pentru utilaje, electricieni și electroniști, ALRO se confruntă în continuare cu lipsă de personal calificat. Sunt puțini tineri care învață cu adevărat o meserie, care sunt pregătiți să intre într-o hală industrială și să cunoască utilajele și procesul de producție. „Ne-a fost foarte greu și anul trecut și acum doi ani când am deschis cele două clase de dual să găsim persoanele potrivite, chiar dacă numeric au fost candidați. Trebuie să facem o selecție, să vedem dacă au profilul potrivit pentru meseriile respective. Din punctul acesta de vedere avem o problemă și cu orientarea profesională, care e deficitară atât în familie cât și la școală. Toată lumea își orientează copiii către studii superioare. Orice numai să fie facultate”, a explicat Nicu Durău, director resurse umane ALRO Slatina.

ALRO va pierde, în următorii cinci ani, prin pensionare, 700 de persoane, dintre care 460 de muncitori și peste 50 de maiștri.

Articolul precedentNumărul mare de cazuri de gripă a dus la închiderea şcolilor pentru ziua de vineri
Articolul următorSlătinenii s-au prins în Hora Unirii pentru a marca ziua de 24 ianuarie