Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Slatina, că preşedintele Iohannis şi PNL vor cu orice preţ organizarea alegerilor pentru a nu fi descoperit felul dezastruos în care s-a guvernat, în ultimul an.

Stănescu a afirmat că deficitul bugetar va ajunge, la finalul anului, aproape de 10%.

„Avem alegeri pe 6 decembrie pentru că un grup de sociologi i-au spus preşedintelui României că PNL va câştiga. Nu contează nimic, n-a contat nimic. Preşedintele României are guvernul său, vrea Parlamentul său, vrea putere absolută. Or, istoria ne-a spus că în democraţie nu e bine aşa ceva niciodată.  De ce nu au vrut să amâne alegerile până în primăvară? Pentru că să nu uităm că pe 31 decembrie se închide anul şi Guvernul trebuie să ne spună cum a cheltuit 130 de miliarde împrumutaţi în şase luni, Guvernul trebuie să ne spună ce deficit bugetar avem în acest an. Ei spun de şase, dar din toate informaţiile pe care le avem, deficitul va fi de zece la sută. La această oră, între veniturile planificate şi ceea ce s-a încasat este o diferenţă de câteva zeci de miliarde bune. E clar că vom avea un deficit în jur de zece la sută”, a afirmat Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD se teme de eventuale tăieri de sau impozitări de venituri pe care le pregăteşte Guvernul PNL, pentru anul viitor.

„Guvernul nu vrea să vină cu proiecţia bugetară pentru anul 2021. Este un an în care se vor închide foarte rău din punct de vedere financiar şi ne aşteptăm în 2021 cu un buget în care se vor mări taxele şi – am mai trăit lucrul acesta, dacă ne aducem aminte de Guvernarea Băsescu-Boc – se pregătesc tăieri. Se merge pe o şmecherie ieftină prin care PNL şi preşedintele Iohannis vor să mintă românii şi proiecţia bugetară din 2021. Există posibilitatea ca pensiile să fie impozitate în 2021. Guvernul ascunde toate aceste lucruri”, a mai spus Stănescu.

Social-democratul a făcut un apel către români pentru a ieşi la vot, în ciuda condiţiilor pandemice, pentru a reuşi schimbarea Guvernului.

„Preşedintele Iohannis vrea cu orice preţ alegeri. Nu contează că murim jumătate. El vrea alegeri pe 6 decembrie pentru că vrea toată puterea. Eu spun aici foartea apăsat: îi rog pe toţi românii şi pe toţi oltenii noştri să vină la vot pentru ca acest guvern incompetent şi corupt, aşa cum ne-a spus Curtea de Conturi, să plece de la guvernare. Suntem hotărâţi ca, în momentul în care câştigăm alegerile, să venim la guvernare. Săptămâna viitoare, vom prezenta programul de guvernare. Avem o proiecţie de buget pentru 2021 şi PSD va veni şi cu o echipă guvernamentală formată din cei mai buni profesionişti din partid şi nu numai. Ne dorim să fim la guvernare şi aşa cum a făcut-o PSD de fiecare dată să scoatem ţara din criză. E singura soluţie viabilă”, a conchis Paul Stănescu.

Sursa: Realitatea de Olt