Măsura zonei speciale de siguranţă din zona străzii Panselelor a cartierului Progresul din Slatina, instituită după scandalul dintre „Clanul Sportivilor” şi romii din acea zonă, a fost ridicată de poliţişti.

Inspectorul şef al Poliţiei Olt, Ionuţ Sîrbu, a declarat, marţi, că a luat decizia ridicării zonei speciale de siguranţă, constatând că „faptele antisociale comise în acea zonă sunt în scădere”.

„În baza analizelor pe care noi le-am realizat în cadrul IPJ Olt, am apreciat că în acea zonă se impune instituirea unei zone speciale de siguranţă. În prezent, nu mai există această măsură. Din punctul nostru de vedere, şi-a atins scopul, a fost eficientă şi într-adevăr fenomenul infracţional sau faptele antisociale comise în acea zonă sunt în scădere”, a declarat şeful IPJ Olt.

Scandalul dintre „Clanul Sportivilor” şi romii de pe strada Panselelor a izbucnit după ce luptătorul Alin Ghiţă a intrat în conflict cu un slătinean de etnie romă, la o staţie peco de la intrarea în oraş dinspre Craiova. În aceeaşi zi, în jurul orei 23.00, în urma conflictului, şapte-opt sportivi, printre care Alin Ghiţă, fratele său, şi Alin Dobre, zis „Aşă”, s-au dus să-l caute pe celălalt bărbat, într-o comunitate de romi de pe strada Panselelor din Slatina.

Văzându-i, acesta s-a refugiat în locuinţa unui vecin, sportivii intrând peste el şi bătându-l crunt, folosind printre altele o bâtă telescopică. Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde s-au strâns zeci de romi.

În aceeaşi seară, dar mai târziu, poliţiştii din Slatina şi mascaţii SAS au reuşit să aplaneze un nou conflict dintre cele două grupuri. Oamenii legii i-au găsit pe sportivi pe bulevardul A.I. Cuza, în zona unui local cu jocuri de noroc, pregătiţi să reînceapă scandalul.

Cinci percheziţii domiciliare au fost desfăşurate, miercuri dimineaţă, de poliţiştii din Slatina, mascaţii SAS şi jandarmii olteni, în urma evenimentului. Fraţii Alin şi Marius Ghiţă şi Alin Dobre, zis „Aşă”, trei dintre membrii „Clanului Sportivilor” din Slatina, au fost plasaţi sub control judiciar pe 60 de zile.

Articolul precedentTOP: cele mai zgomotoase străzi din județ
Articolul următorDeszăpezire făcută cu utilajele primăriei, în mai multe localităţi din Olt