Spitalul Orășenesc Corabia va fi dotat cu o stație nouă de oxigen, finanţarea investiţiei fiind asigurată din fonduri europene.

Consiliul Local Corabia a aprobat, miercuri, prin proiectul propus de primarul Iulică Oane, indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Îmbunătăţirea infrastructurii de fluide medicale la Spitalul oraşenesc Corabia”.

Valoarea totală a proiectului este de 9.898.319,85 lei, inclusiv TVA. Proiectul va fi finanţat integral prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020,Axa Prioritară 9 – Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID 19-Cod apel:POIM 935/9/1/ Creşterea siguranţei pacienţilor în structuri spitaliceşti publice care utilizează fluide medicale.

Conform proiectului, pentru alimentarea spitalului cu fluide medicale, se propune o instalație de producere și distribuție fluide medicale, oxigen, aer comprimat și vacuum, compusă din:

– stație de producere oxigen medical;

– stație de producere aer comprimat medical:

– stație de producere vacuum medical;

– trasee noi de distribuție din țeavă de cupru DHP;

– 8 tablouri de alarmare;

– 127 posturi finale de distribuție, dotate cu oxigenatoare și aspiratoare pe vacuum, pentru secțiile de spitalizare, CPU,ATI și Bloc Operator;

– 6 sisteme de monitorizare senzori concentrație oxigen în spital.

„Investițiile în infrastructura sanitară vor asigura îmbunătățirea accesului la servicii medicale de calitate, și la creșterea eficienței îngrijirii spitalicești”, transmit reprezentanţii Primăriei Corabia.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentAngajaţii români suferă din cauza restricţiilor impuse Rusiei. Salarii blocate la TMK Slatina
Articolul următorUnde vor avea loc meciurile pentru trofeul Cupa României