În loc să trimită somații peste somații și să treacă rapid la blocări de conturi, Fiscul oltean are o strategie nouă în relația cu plătitorii de impozite. Organizează periodic întâlniri în care le vorbește despre accesul online la fișele fiscale, dar și despre posibilitate de eșalonare a datoriilor.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) a organizat anul trecut 27 de întâlniri de lucru cu plătitorii de impozite din județ. A fost un prim pas în noua strategie de a-i convinge să declare și să plătească sumele pe care le datorează la bugetul de stat. În cadrul acestor ședințe, contribuabilii au aflat că o nouă prevedere legislativă le permite să plătească datoriile în rate, cu garanții mai mici decât până acum. „Este un element de noutate, în sensul că s-a extins aria celor care pot beneficia de eșalonări la plată, în sensul că acea garanție pusă la dispoziție nu mai trebuie să reprezinte întreaga sumă pe care o datorau bugetului de stat, poate fi și mai mică. Se poate face eșalonarea pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 5 ani”, a explicat Cornel Vlădescu, directorul AJFP Olt.

Contribuabilii au, de asemenea, acces la fișele fiscale fără să se deplaseze la ghișeele Fiscului. Vor ști astfel în orice moment cât mai au de plată și care sunt datele limită. „Ei au acces nemijlocit la fișele lor și la ce au declarat, având posibilitatea să-și dea seama dacă au declarat ceva greșit și să primească periodic informări din partea noastră asupra sumelor pe care le au de plată. Să fie conștienți că trebuie să le plătească și să nu mai spună că nu au fost informați”, a mai explicat directorul Fiscului.

Articolul precedentTerenul fostei Unități Militare, împânzit de romi. Ce au găsit căutătorii de „comori”
Articolul următorUn nou şef al Bazei americane de la Deveselu