O anchetă a fost demarată de Garda de Mediu Olt după apariţia unei filmări în care se poate observa cum o substanţă necunoscută este deversată în râul Olt, în zona barajului de la Moşteni.

Evenimentul s-a petrecut duminică dimineaţa, în zona în care urmează să treacă conducta de gaze BRUA.

„Filmarea este de duminică dimineaţa, în zona unde se trece cu conducta de gaz. Am vorbit cu cineva de la ei, la o oră după ce am văzut, şi mi-a spus că este ceva biodegradabil, dar mi e greu sa cred. Se vede foarte clar cum rămâne dâră”, declară persoana care a făcut filmarea.

Inspectorul şef al Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa, a declarat că o echipă a comisariatului judeţean a demarat o anchetă, făcând şi o vizită în teren.

„Am trimis o echipă în teren şi s-a constatat faptul că ar fi o apă amestecată cu noroi, din ceea ce se exploatează în zonă. Trebuie să stabilim a cui este conducta aceea, care nu este montată recent. Vom lua legătura cu firma de la Ploieşti care face lucrările respective acolo, să trimită un reprezentat care să ne prezinte şi documente”, a afirmat Neacşa.

Garda de Mediu a semnalat problema şi Apelor Române, reprezentanţii instituţiei urmând să preleve probe din apă.

„Au venit şi cei de la ape care urmează să ia probe. Apa era curată, pentru că nu se mai deversa. Vor lua probe chiar de acolo de unde se vede pe filmarea respectivă că curge. Părea că e ciment, dar ne-au spus că e apă cu noroi, provenit din exploatare”, a mai spus Gheorghe Neacşa.

Articolul precedentA renunțat la traiul liniștit din Germania, să cultive usturoi într-o comună din Olt
Articolul următorElevii de nota 10 ai Slatinei, premiați de primărie