Peste 100 de amenzi au fost aplicate de polițiștii olteni, joi, în cadrul acțiunii „Atenție la Tren”, valoarea totală a acestora depăşind 27.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că acţiunea s-a desfăşurat la trecerile la nivel cu calea ferată fără bariere, cu scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse în zona acestora, 52 de poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Transporturi Olt fiind angrenaţi.

Cu această ocazie au fost controlate 427 de autovehicule, fiind aplicate 104 sancțiuni contravenționale, dintre care 29 pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.

De asemenea au fost reținute 6 permise de conducere pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roşii sunt în funcțiune.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 27.505 lei.

„Activitatea a avut ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Articolul precedentSecretarul de primărie traficant de ţigări avea deja o condamnare pentru delapidare
Articolul următorCooperativele agricole, ajutor nesperat pentru legumicultorii olteni. Inputuri gratuite pentru mai multe culturi