Doctor walking through hospital corridor

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a ajuns în judeţul Olt la aproape 900, iar numărul de cazuri de pneumonie este aproape de 500, potrivit unui raport remis de Direcţia de Săntate Publică (DSP).

Sursa citată a precizat că, la nivelul judeţului Olt, s-au înregistrat 879 de cazuri de infecţii respiratorii acute, 67 dintre aceşti pacienţi fiind internaţi în unităţi spitaliceşti. Totodată, sunt raportate 449 de cazuri de pneumonie, 121 dintre pacienţi fiind internaţi în spital.

Raportul DSP mai arată că cei mai mulţi dintre pacienţi provin din grupele de vârstă cuprinse între zero şi 19 ani.

Reprezentanţii Direcţiei reiterează faptul că vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică. Doar puţin peste 1.700 de doze de vaccin atigripal au ajuns în judeţ, din totalul de peste 74.000 solicitate Ministerului Sănătăţii.

„Pentru sezonul  rece 2019-2020, DSP Olt  a catagrafiat 74.196 persoane, considerate la risc şi care doresc să se vaccineze antigripal. Din achizitia M.S., pana in prezent ne-au fost distribuite  1.760 doze de vaccin gripal pentru vaccinarea personalului medico- sanitar şi personalul auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii”, se arată în comunicatul citat.

Până pe 20 octombrie este aşteptată şi cea de a doua tranşă de vaccin gripal – 17.560 doze,  care în cursul lunii noiembrie va fi urmată de încă două tranşe – 17.550 doze şi 15.800 doze, pentru vaccinarea grupelor considerate de risc.

Articolul precedentO nouă răpire în Olt: Tânără luată cu forţa de pe o stradă şi băgată într-o maşină
Articolul următorA fost amplasat primul cort pentru colectarea legumelor, în Olt. Produsele ajung în magazinele Casei de Comerț Unirea