Peste 540 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor fi prezenți, duminică, 10 noiembrie, în judeţul Olt, pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, din totalul celor 380 de secții de votare, Inspectoratul de Poliție Județean Olt asigură protecția a 223 de secții, repartizate în 217 locații, protecția a 57 de secții revenind în sarcina Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” Olt.

„Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza și protecția secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate 175 de rezerve și echipe operative, pregătite să intervină”, se arată în comunicatul citat.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt va avea în responsabilitate 82 de secții de votare, unde, vor fi prezenți peste 160 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” Olt au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor.