Deputatul Mihai Niţă a fost înlocuit,vde conducerea centrală a ALDE, din funcţia de preşedinte al filialei Olt cu vicepreşedintele CJ, Ioan Ciugulea.

Ciugulea a confirmat informaţia, precizând că are misiunea de a organiza un birou judeţean interimar. El a precizat că Mihai Niţă nu a fost exclus din ALDE.

„Domnul deputat nu a fost exclus din partid. El a fost schimbat din funcţia de preşedinte al filialei, iar biroul judeţean a fost dizolvat. Am fost numit preşedinte interimar şi urmează să facem un birou interimar”, a declarat Ioan Ciugulea.

Luni, Mihai Niţă a demisionat din grupul parlamentar ALDE din Camera Deputaţilor, urmând să activeze ca deputat neafiliat.

O dată cu Niţă, din grupul parlamentar ALDE au mai demisionat Graţiera Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Ion Cupă şi Marian Cucşa.

Potrivit art. 12 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, drupurile parlamentare sunt structuri ale Camerei Deputaţilor. Ele se pot constitui din cel puţin 10 deputaţi care au candidat în alegeri pe listele aceluiaşi partid politic, ale aceleiaşi formaţiuni politice, alianţe politice sau alianţe electorale.

În acest moment, dintre cei 14 membri rămaşi în grupul ALDE, doar 9 au fost aleşi pe listele formaţiunii.