Autoritățile din Scornicești, singura localitate fără taxă de salubritate aprobată, au decis să retragă de pe ordinea de zi acest proiect. Asta după ce de la ședința anterioară au lipsit consilierii PNL și ALDE și nu s-a întrunit cvorumul. Primarul spune că mai erau și alte proiecte a căror aprobare nu mai putea fi amânată și se temea că nici de această dată aleșii nu vor veni să își dea acordul.

Primăria Scornicești va demara o campanie de informare a populație în legătura cu taxa de salubritate care trebuie aprobată de consiliul local. Decizia a fost luată după ce la ultimele ședințe o parte dintre consilieri nu s-au prezentat, iar proiectul nu a putut fi dezbătut și aprobat din lipsă de cvorum. Edilul Ion Prioteasa a decis, de asemenea, să retragă proiectul de pe ordinea de zi, pentru că avea multe alte investiții care aveau nevoie de aprobarea aleșilor locali care ar fi putut lipsi și de la ședința de astăzi, dacă ar fi fost pe listă și taxa de salubritate. „Am decis să scot de pe ordinea de zi acest proiect, pentru ca până pe 15 martie să mai fac publică această taxă de salubritate, să mai scut cu oamenii, să îi mai informez. Le-am explicat și domnilor consilieri că nu putem să dăm înapoi. În regulamentul de organizare spune că numai consiliul local, prin alte hotărâri poate la o lună, 2, 3, 4 poate să scadă taxa în funcție de cum merg lucrurile sau poate să crească. Tocmai acest lucru vreau să îl explic oamenilor”, a spus primarul din Scornicești.

Consiliul Local Scornicești este singurul din județ care nu a aprobat taxa de salubritate stabilită în cadrul proiectului de management al deșeurilor. Dacă nu va fi emisă o hotărâre de consiliu în acest sens, orașul riscă să nu mai aibă unde să depoziteze gunoiul.

Proiectul de management al deșeurilor, care presupune colectarea gunoiului din tot județul și depozitarea în halda ecologică de la Bălteni ar trebui să înceapă în a doua parte a acestei luni.

Articolul precedentAmbulatoriul spitalului din Caracal, reabilitat cu bani europeni. Investiţie de aproape nouă milioane de lei
Articolul următorÎncă trei capturi de lemne transportate ilegal, în Olt. Polițiștii au dat amenzi de 13.000 lei / FOTO