Zeci de romi din Valea Mare au luat cu asalt în week-end terenul fostei Unități Militare din Slatina. Au găsit în pământ cantități mari de cărbuni industriali pe care voiau să îi folosească pentru încălzirea locuințelor. Planurile le-au fost date peste cap de polițiștii locali, alertați de paznicii din zonă.

Terenul fostei unități militare ascunde adevărate comori pentru cei aflați în căutare de deșeuri ce pot fi valorificate. Mai mulți romi din Valea Mare au împânzit zona, după ce au găsit cantități mari de cărbuni sintetici, folosiți în cuptoarele industriale. I-au scos din pământ și i-au încărcat în căruțe, cu gândul să îi ducă acasă, să își încălzească locuințele. Oamenii legii i-au oprit însă din drum. „Nu mai departe de ieri dimineață am avut surpriza să ne confruntăm cu un număr de peste 20 de cetățeni de pe raza comunei Valea Mare, care știu că în zonă sunt niște anozi îngropați în pământ pe sub fostele alei. Au încercat să le recupereze, moment în care ne-am prezentat la fața locului, i-am obligat să lase tot ce au găsit și i-am îndepărtat din zonă”, a explicat Adi Pop, directorul Poliției Locale Slatina.

Polițiștii locali supraveghează în continuare terenul, pentru a se asigura că nu mai intră nicio căruță în zona respectivă.

Cărbunii industriali au fost folosiți în trecut pentru supraînălțarea aleilor fostei unități militare.

 

Articolul precedentCe a pățit un bătrân care mergea pe marginea drumului, după ce două mașini s-au ciocnit – FOTO
Articolul următorStrategiile Fiscului: datorii plătite în rate și acces la fișele fiscale din fața calculatorului