Un proiect ambițios, inițiat de municipalitatea slătineană încă din anul 2016, prinde contur pe zi ce trece. Este vorba despre cel mai mare parc din Slatina, un complex de agrement amenajat de Primăria Slatina cu fonduri proprii, pe terenul fostei unități militare. Parcul va fi deschis publicului în vară și tot atunci va fi gata și restaurantul McDonald’s.

Cu spații verzi generoase, alei lungi, locuri de joacă noi, un tren de sport și o pistă pentru alergare, noul parc din Slatina capătă, pe zi ce trece, aspectul unui complex de agrement. Pe același teren, al fostei unități militare, se construiește în această perioadă și restaurantul McDonald’s. Ambele vor fi gata până la sfârșitul verii, spun reprezentanții municipalității. „Din discuțiile mele cu constructorul, undeva în iulie, începutul lui august se va finaliza parcul. În același timp se va finalizat și McDonald’s. Din ultimele discuții cu firma de construcții, termenul de predare a amplasamentului este 1 august”, a spus primarul Slatinei, Emil Moț.

Aleile parcului vor fi umbrite de cei 400 de copaci deja înverziți. Edilul Slatinei, Emil Moț, a mărturisit că și-a asumat un risc în momentul în care a decis să investească în arborii de mari dimensiuni. Încă și-a dorit ca locuitorii orașului să se bucure cât mai repede de răcoarea specifică unui astfel de loc de relaxare. „Acei copaci care sunt plantați au 15-20 de ani. Slătinenii vor un parc de care să se bucure acum, ce rost avea să fac un parc de care să se bucure nepoții noștri? Într-adevăr, achiziționarea acelor copaci a fost un risc pe care mi l-am asumat”, a mai explicat edilul.

Parcul, amenajat pe o suprafață de 3 hectare, va dispune și de o pistă de alergare acoperită cu tartan, de o parcare  dar și de un drum care leagă străzile Tunari și Artileriei.

Articolul precedentDeşi au o vârstă fragedă, trag un semnal de alarmă pentru protejarea mediului. Preşcolarii de la o grădiniţă din Slatina s-au îmbrăcat în costume din materiale reciclabile
Articolul următorBuletinele și ștampilele de vot pentru europarlamentare și referendum ajung mâine la Slatina