Tichete sociale în valoare de 300 lei pentru fiecare membru din familiile aflate în dificultate financiară vor fi acordate de Primăria Slatina, în fiecare lună, pe perioada Stării de Urgenţă.

 

Decizia a fost aprobată într-o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de primarul Emil Moţ. Beneficiari sunt persoanele vârstnice peste 65 de ani cu pensie cel mult egală cu pensia minim garantată (704 lei), familiile sau persoanele singure beneficiare de ajutor social, familiile beneficiare de alocații de susținere a familiei și persoanele singure sau familiile care nu realizează venituri.

„S-a aprobat acordarea lunară de tichete sociale în valoare de 300 lei pe persoană singură/ familie, pe întreaga perioadă a Stării de Urgență, în conformitate cu art. 28 din Legea 416/2002, art. 8 din Ordonanța Militară nr.2/21.03.2020 și art. 6 Ordonanța Militară nr. 3/24.03.2020, către persoanele fără adăpost care nu beneficiază de servicii de cazare și masă din partea autorităților locale, persoanele vârstnice peste 65 de ani cu pensie cel mult egală cu pensia minim garantată (704 lei), familiile/persoanele singure beneficiare de ajutor social, familiile beneficiare de alocații de susținere a familiei și persoanele singure/familiile care nu realizează venituri”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Slatina.