Străzile Artileriei, Cireașov, Oituz și Ionașcu sunt cele mai zgomotoase din Slatina, arată măsurătorile efectuate de Agenția pentru Protecția Mediului Olt. De asemenea, strada principală din Balș, cea mai aglomerată din oraș, înregistrează și aceasta depășiri ale nivelului maxim de zgomot.

Traficul greu reprezintă principala sursă de poluare fonică în Slatina, dar și în zona centrală din Balș. Potrivit unor statistice făcute publice astăzi de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Olt, s-au făcut mai multe măsurători ale nivelului de zgomot în diferite locuri din orașele județului. „În ceea ce privește determinarea nivelului de zgomot stradal sau al unor zone funcționale, în perioada 01.01.2018- 30.09.2018 s-au prelevat la nivelul Municipiului Slatina și în Caracal, Balș, Corabia și Scornicești 79 probe pentru determinarea nivelului de zgomot stradal pe principalele artere de circulație, nivelului de zgomot de la limita unor zone funcționale cum ar fi străzi, parcuri sau zone industriale și a nivelului de zgomot din zone industriale”, a  spus Dorel Șteomlega, directorul APM Olt

Rezultatele au indicat depășiri ale valorilor maxime de zgomot cauzate de traficul intens. „Se constatată că la nivelul Municipiului Slatina și al orașului Balș, pe străzile cu trafic auto intens, nivelul echivalent de zgomot a depășit valoarea limită admisă pe străzi din categoria tehnică 3, respectiv 65 de decibelli, respectiv pe străzi din categoria 2, 70 decibeli”, a mai spus șeful APM Olt.

În Slatina, în topul celor mai zgomotoase străzi se mai înscriu și Sergent Major Constantin Dorobanțu și Vederii. La polul opus, străzile Pompierilor și Bulevardul Muncii din Scornicești sunt cele mai liniștite, potrivit măsurătorilor de mediu.

 

Articolul precedentPoluare cu anozi arși pe platforma industrială a Slatinei
Articolul următor„Stare de asediu“ ridicată, într-un cartier din Slatina, la aproape două luni de la adevărate lupte de stradă