Direcția Silvică Olt a încheiat o nouă campanie de recoltare a măceșelor. Reprezentanții instituției spun că nu au reușit să își onoreze toate contractele, pentru că numărul celor care culeg măceșe este din ce în ce mai mic. În plus, nici condițiile meteo nu au fost favorabile.

100 de tone de măceșe și-au propus cei de la Direcția Silvică să livreze, anul acesta, către firme care aveau contracte încheiate cu instituția. O bună parte din cantitate este destinată exportului, Polonia fiind țara interesată să cumpere fructele tămăduitoare. Restul sunt livrate către o companie farmaceutică din județul Vâlcea. „Din păcate, cei care ne ajută la culesul măceșelor sunt din ce în ce mai puțini, de la un an la altul. În același timp, condițiile meteo, cu temperaturi ridicate și lipsa precipitațiilor în ultimele două luni și jumătate, au făcut ca măceșele să nu ajungă la maturitate. N-am reușit să ne facem programul și am livrat 64 de tone din cantitatea propusă”, a declarat George Vîle, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice.

Deși perioada optimă de recoltare la măceșe este septembrie-octombrie, la această dată fructele nu mai corespund din punct de vedere calitativ cerințelor celor care le achiziționează, iar în Olt campania s-a încheiat.

2,5 lei/kilogram a fost prețul oferit de Direcția Silvică celor care au cules și livrat măceșe. Pensionari, elevi, dar și alte categorii de persoane care vor să își rotunjească veniturile culeg an de an măceșe.

Articolul precedentINCIDENT. Un şofer fără permis a lovit o maşină parcată, pe o stradă din Slatina
Articolul următorA început reabilitarea termică a Spitalului Slatina