Tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean Olt pentru desfăşurarea celor două referendumuri din 6 şi 7 octombrie 2018 se va desfăşura, joi, de la ora 14.00, la sediul Tribunalului Olt din Slatina.

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean Olt va superviza organizarea Referendumului naţional pentru reviziuirea Constituţiei şi Referendumului local la nivel judeţean având ca obiect consultarea cetăţenilor cu privire la atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt.

Oltenii vor fi chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. Pentru ca această schimbare de denumire să se producă, la vot trebuie să se prezinte 30% dintre oltenii aflaţi în listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze „da”.

Un grup de iniţiativă, format din reprezentanţii unor asociaţii, ai autorităţilor judeţene şi locale, dar şi parlamentari din toate partidele, s-a reunit, anul trecut, la Caracal pentru a propune adăugarea la numele judeţului Olt a denumirii de Romanaţi, ca reparaţie istorică pentru vechiul judeţ din perioada interbelică ce avea reşedinţa la Caracal.

Din grupul de iniţiativă fac parte reprezentanţii unor asociaţii din Caracal, dar şi prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul din Caracal, Liviu Radu, viceprimarul Octavian Stănescu, alături de senatorii Paul Stănescu, Renică Diaconescu (ambii PSD), Siminica Mirea (fostă PNL) şi deputaţii social-democraţi Florin Iordache, Marius Iancu, Alexandru Stănescu şi Dan Ciocan. De asemenea, iniţiativei de adăugare a numelui de Romanaţi la cel al judeţului Olt a aderat şi episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfinţitul Sebastian.

Articolul precedentÎncepe colectarea deșeurilor din tot județul. Ultimul contract al proiectului de management al deșeurilor, semnat astăzi
Articolul următorAccident mortal pe centura Caracalului. Un tânăr şi-a pierdut viaţa într-un mod violent