Primele şase autobuze 100% electrice, achiziţionate de Primăria Slatina cu fonduri europene, au fost introduse în traseele din municipiu, începând de miercuri.

Prezent la eveniment alături de viceprimarii Gigi Vîlceleanu şi Alexandru Berechet, primarul Emil Moţ a precizat că este vorba despre primele şase dintr-un total de 10 astfel de autobuze electrice care vor circula în Slatina.

 

„În calitate de Primar al municipiului Slatina, continui să prioritizez obiectivele ce contribuie la creșterea nivelului calității vieții locuitorilor orașului nostru. Astăzi am introdus în traseu 6 din cele 10 autobuze electrice de tip KARSAN. Menționez faptul că fiecare dintre aceste autobuze ecologice este dotat cu 32 de locuri pasageri plus cel al șoferului, cu o capacitate de 80 de personae și o rezistență la temperaturi între -25 și +45 de grade. Un alt obiectiv al prezentului proiect este acela de reducere a cantităților de CO2 și emisii poluante în atmosferă, și implicit reducerea numărului de autoturisme în trafic prin creșterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun, aspect ce va impacta semnificativ fluidizarea traficului rutier”, a declarat Emil Moţ.

 

Livrarea și predarea autobuzelor și a stațiilor de încărcare a început cu luna decembrie 2021, câte două lunar, timp de cinci luni consecutive.

 

Joi, vor fi predate alte două autobuze, iar livrarea următoarelor 10 autobuze electrice  (două de tip KARSAN și opt de tip SOR) se va realiza etapizat în funcție de fluxul de producție.

 

„Cu siguranţă, până la 1 decembrie, vor funcţiona 18 autobuze electrice pentru transportul în comun din Slatina. Eu sper ca cetăţenii să fie mulţumiţi şi să se folosească de ele cât mai mult pentru că aţi văzut că sunt foarte multe maşini în Slatina. Sper să mai renunţe la maşinile personale şi să se bucure de aceste autobuze. Cu aceste 18 autobuze, Slatina va avea transport în comun 100% electric”, a mai spus primarul.

 

Autobuzele au fost achiziţionate prin intermediul unui proiect finanţat cu fonduri europene

 

„Primul proiect, acesta pe care îl vedeţi astăzi se ridică la o valoare de 25 milioane lei, iar celălalt este în valoare de 32 milioane lei. Sunt bani pe care Primăria Slatina i-a atras din fonduri europene”, a conchis Emil Moţ.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentSalvamontiști din România și Serbia se antrenează la Rânca
Articolul următorTrafic rutier închis, pe un drum din Olt, până la finalul lunii mai. Vezi motivul