Primăria Slatina a semnat contractul de lucrări cu trei constructori care vor începe, din iulie, reabilitarea drumurilor. Municipalitate a anunțat că sunt, în total, 108 străzi vizate pentru modernizare, investițiile fiind realizate prin intermediul unui acord cadru, fără licitații separate și birocrație.

Mai multe străzi din Slatina vor deveni, chiar din această vară, șantiere. Primăria a desemnat cele trei firme care vor efectua lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, în baza unui contract ce sa va derula în următorii patru ani. „În sfârșit am reușit să terminăm licitația cu contractul cadru pe lucrări de drumuri, reabilitări și construcții de drumuri noi. Este un contract pe 4 ani, cu o valoare de 97 de milioane de lei, valoarea maximală. Este împărțit în 3 loturi, pentru a putea începe cu mai multe străzi.”, a declarat primarul Emil Moț.

Primele străzi intră în reabilitare chiar din această vară, firmele câștigătoare lucrând în paralel în mai multe zone ale orașului. În luna iulie 2019 încep lucrări pe Nucului, Islazului, cartierul Toamnei, Spicului și Elena Fântâneanu- Textilistului. „Pe Toamnei și Elena Fântâneanu vom intra și cu cei de la Dezvoltare Urbană, iar pe lângă carosabil și trotuare vom reabilita și spațiile verzi. Tot în iulie încep lucrări și pe Boiangiului, Lacului și strada Zorilor”, a mai precizat edilul.

În toamnă, utilajele se vor muta pe alte străzi care au nevoie de reabilitare: Griviței, Ion Moroșanu, Aleea Bradului, Aleea castanilor, strada Alexe Nicolau, Basarabilor în zona dinspre stația de epurare,

Și zona de jos a orașului, cu mai multe străzi de case, este pe lista autorităților pentru a fi complet asfaltată. Lucrările pe  Fântânilor, Zăvoiului, Fundătura Oltului, Fundătura Zăvoiului și Nicolae Buică fiind programate să înceapă în toamnă.

Multe alte străzi, respectiv Zmeurei, Vlad Țepeș, zona din cartierul Steaua, cuprinsă între străzile Elena Doamna și Văilor, au documentația în lucru pentru a intra ulterior în reabilitare. În perioada următoare, angajații de la Administrarea Străzilor au misiunea să identifice toate zonele din oraș cu trotuare degradate, pentru a fi modernizate.

Articolul precedentA fost semnat contractul pentru refacerea completă a esplanadei. Cum va arăta noua zonă de promenadă/FOTO
Articolul următorPeste 360.000 de olteni, așteptați astăzi la urne. Ce reguli trebuie să respecte