Magistraţii Tribunalului Olt au decis să menţină măsura arestului preventiv în cazul lui Gheorghe Dincă şi complicelui său, Ştefan Risipiţeanu, respingând solicitarea avocaţilor din oficiu de înlocuire cu măsuri preventive mult mai blânde. Cu toate că decizia judecătorilor nu este definitivă, cei doi putând să o conteste în 48 de ore, ea este executorie, astfel că Dincă şi Risipiţeanu sunt transferaţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

În ceea ce priveşte cererea avocatuluilui Dincă de a rămâne cu doar şase infracţiuni şi nu opt câte au reţinut procurorii DIICOT, instanţa urmează să se pronunţe la începerea procesului pe fond. Dincă a cerut scoaterea violului în cazul Alexandrei, pentru că în afară de spusele fetei, nu ar exista dovezi că ar fi violat-o şi renunţarea la infracţiunea de omor în cazul Luizei.

Gheorghe Dincă şi complicele său Ştefan Risipiţeanu au ajuns la Tribunalul Olt din Slatina, cu puţin timp înainte de ora 10. Cei doi au fost aduşi cu două Dacia Logan de Poliţie şi cu o dubă de mascaţi. Mai multe persoane i-au aşteptat la poarte instanţei şi i-au huidiuit.