Primăria Corabia accesează un proiect în valoare de peste 22 de milioane de lei pentru reabilitarea tuturor trotuarelor din oraş şi pentru construirea unor piste de biciclete.

Proiectul „Investiţii integrate pentru creşterea mobilităţii în oraşul Corabia” presupune o investiţie totală de 22.871.502,50, TVA inclusă, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Prioritatea de investiţii 4e, Obiectivul specific 3.2

Contribuţia proprie a Primăriei Corabia este de 502.609,85 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a propiectului în cuantul de 456.508,01 lei.

Astfel, trotuarele lipsă sau degradate și înguste de acum vor fi înlocuite cu piste moderne, fiind reabilitate/amenajate 44.060 metri pătraţi trotuare. Lungimea totală a străzilor pe care se realizează investiția va fi de 8638 metri liniari, lungimea pistelor de cicliști fiind de 11.044 metri liniari.

Investiţia vizează 12 străzi, cu piste pe ambele părţi pe şapte străzi.

Pistele vor avea o lățime de 1-2 metri și vor fi amenajate pe ambele părți pe: b-dul București, b-dul 1 Mai, b-dul N. Titulescu, str. CA Roseti, str. Frații Goșeti, str. M. Kogălniceanu și str. Ștefan cel Mare. Spațiile de închiriere vor fi amenajate pe b-dul 1 Mai- tronsonul 1 și tronsonul 2, iar cele 15 parcări de scurtă durată, cu rastele speciale pentru biciclete, pe str. Cuza Vodă, Roseti, Tudor Vladimirescu, Grivița Roșie și b-dul 1 Mai.

Primarul din Corabia, Iulică Oane, a declarat că pe lângă reabilitarea trotuarelor şi construcţia unor piste pentru biciclete, vor fi făcute şi spaţii de închiriere a bicicletelor.

„Prin proiectul de mobilitate urbană vom reabilita trotuarele din orașul Corabia care nu sunt într-o stare așa bună și vom face piste pentru biciclete spații de închiriere a bicicletelor”, a declarat edilul.

 

Articolul precedentSimulare a veterinarilor olteni: Pestă a micilor rumegătoare la Cezieni
Articolul următorVine asfaltul pe Dinu Lipatti