Magistraţii Curţii de Apel Craiova au stabilit un nou termen, pe 27 martie, în dosarul Lotului „Tătuţu”, care vizează mai mulţi oameni de afaceri şi foşti şi actuali poliţişti din Olt acuzaţi, printre altele, de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Este vorba despre judecarea apelului în acest dosar după ce, la sfârşitul anului 2017,  Tribunalul Dolj a hotărât ca nicio persoană să nu fie condamnată cu executare.

Astfel, poliţistul Laurențiu Lazăr de la Serviciul de Investigare a Fraudelor a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, in timp ce soția sa, Valeria, a primit o pedeapsă de doi ani, tot cu suspendare.

Bogdan Ciprian Gheorghiceanu, tot polițist SIF, și primarul din Cungrea, fostul polițist Liviu Voiculescu, au fost achitați.

Pedepse cu suspendare au primit și frații Buzatu,  Răzvan și Alexandru – câte 3 ani.

Leonard Poteraș, Costinel Ghiță, Iliuță Adrian Boangiu și Radu Morusi au fost achitați.

Omul de afaceri Gheorghe Bădiță, administrator al firmei Marconf din Piatra-Olt, a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare.

Inculpatii au fost acuzați, printre altele, de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Inițial, în acest dosar au fost trimise în judecată 21 de persoane – polițiști, angajaţi ai Finanţelor Publice Olt şi oameni de afaceri din Olt şi Dolj.

Ulterior, dosarul a fost disjuns, o parte dintre inculpaţi, finanțiștii, fiind judecaţi separat, iar până la urmă finanțiștii Ion Florin Bîlteanu, Gheorghița Prunișoară, Anastasia Lioveanu, Ion Silviu Bălțoi, Ion Encescu, Florin Anton, dar și Iulian Marius Toma, George Țârcomnicu, Stadian Stănescu, Marin Mihăilă și patronul Marconf Gheorge Bădiță au fost achitați de Tribunalul Dolj.

Articolul precedentOltenii de la sat, învățați să colecteze selectiv deșeurile. Ce campanie va derula Consiliul Județean
Articolul următorDouă comune din Olt vor fi racordate la reţeaua naţională de gaze naturale