Inspectoratul Școlar Județean a publicat astăzi ierarhia absolvenților de clasa a VIII-, după calcularea mediei de admitere la liceu. 80% este ponderea mediei obținute la Evaluarea Națională, iar 20% media generală din gimnaziu.

Cu nota 1 la ambele probe ale Evaluării Naționale și media 5.93 în clasele V-VIII, un elev de la Școala Gimnazială din Dăneasa are media de admitere la liceul 1,98, acesta fiind și cel mai slab rezultat înregistrat în județul Olt.

Şapte elevi din Olt au media de admitere la liceu 10, aceştia fiind Andra Mihaela Andruţă de la Şcoala Gimnazială „Mihail Drumeş” Balş, Alexandra Andreea Butoi de la Liceul cu Program Sportiv Slatina, Bianca Ioana Fărcăşanu, Sara Maria Lia de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal, Robert Alexandru Pîrvu de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, Cristina Marina Postelnicu de la Şcoala Gimnazială Orlea şi Lucia Maria Vasilescu de la Şcoala Gimnazială „Florian Diţuleasa” Vităneşti – Optaşi Măgura.
Alţi 347 de elevi au medii de admitere la liceu cuprinse între 9 şi 9,99, 1.794 au avut medii între 5 şi 9, iar diferenţa de 486 medii între 1,98 şi 5. Cea mai mică medie de admite în clasa a IX-a a unui absolvent de ciclu gimnazială este a unui elev de la Şcoala Gimnazială Dăneasa, aceasta fiind de 1,98.
Calendarul de admitere la liceu mai are şi o a doua sesiune, care începe pe 23 iulie cu afișarea situației locurilor rămase libere, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă, pentru ca în zilele de 24 şi 25 iulie să aibă loc înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă. Repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare va fi în zilele de 31 iulie şi 1 august.

Articolul precedentCaravana SMURD ajunge în week-end în Olt. Cursuri gratuite de prim ajutor
Articolul următorOficial „ne merge bine”. Salarii mai mari, șomeri mai puțini în Olt- STATISTICĂ