Tinerii de la Clubul Interact au sărbătorit ieri Ziua Mondială a Sănătății. Ei au încercat să îi convingă pe cât mai mulți slătineni că renunțe la fumat și le-au oferit un măr în schimbul unei țigări. Acțiunea a fost apreciată atât de fumători, care s-au alăturat campaniei, cât și de cei care nu au acest viciu, dar au lăudat inițiativa patronată de Clubul Rotary.

Ziua Mondială a Sănătății a fost, pentru tinerii de la Clubul Interact, un bun prilej să promoveze un stil de viață sănătos. Și-au luat coșuri cu mere și pancarte cu mesajul „Un măr pentru o țigară” și au pornit pe străzile orașului. „Este primul an în care organizăm această acțiune pentru a marca «Ziua Mondială a Sănătății». Tinerii de la Clubul Interact Slatina, sponsorizat de Rotary, au decis să convingă fumătorii să renunțe măcar pentru o zi la fumat. Ei vor porni pe traseul CEC-Esplanadă și vor oferi mere celor care renunță la o țigară în favoarea unui măr”, a spus Cristina Muntean, președinte Clubul Rotary Slatina

Inimoșii organizatorii au inițiat această acțiune convinși că îi vor pune pe gânduri pe mulți dintre fumători. Unii chiar din rândul prietenilor lor. Campaniei inițiate de Interact s-a alăturat și Vitoria da Silva, tânăra din Brazilia care studiază la Colegiul „Ion Minulescu”, în cadrul proiectului „Schimb de tineri”.

Entuziasmul tinerilor rotarieni a fost apreciat de mulți slătineni fumători, care au renunțat la o țigară în schimbul unui fruct, mult mai sănătos.

După acest eveniment, membrii Clubului Interact și cei ai Clubului Rotary pregătesc și alte campanii sociale.

Articolul precedentDeputat de Olt, bâlbă într-un discurs public – VIDEO VIRAL
Articolul următorBugetul Slatinei, aprobat astăzi. Municipalitatea a făcut împărțirea banilor