Parcarea de pe noua variantă de ocolire a municipiului Caracal a fost vandalizată, zilele trecută, după ce acelaşi lucru s-a întâmplat cu mai multe indicatoare din zonă.

Potrivit imaginilor postate pe Facebook de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, au fost rupte băncile de beton şi mai multe coşuri de gunoi. În plus, în parcare au fost lăsate gunoaie.

În luna iulie, mai multe indicatoare rutiere montate pe noua variantă de ocolire a municipiului Caracal au fost vandalizate de persoane încă necunoscute.

Recepţia la terminarea lucrărilor pe centura de ocolire a municipiului Caracal a fost făcută, la finalul lunii mai, la şapte ani de la începerea investiţiei.

Lucrările la centura de ocolire a municipiului Caracal au început pe 4 mai 2011, dar contractul a fost reziliat pe 4 decembrie 2012, deoarece progresul fizic la data transmiterii înştiinţării de reziliere era de 16,85%. Abia în 2014, contractul de lucrări a fost atribuit prin licitaţie deschisă firmei S.E.C.O.L. – Societa Edile Costruzioni e Lavori S.p.A., având o durată de execuţie de 12 de luni şi o perioadă de garanţie a lucrărilor de 24 luni. Nici acest termen nu a fost respectat, recepţia finală fiind făcută abia acum.

La începutul anului 2017, Guvernul a alocat 1,5 milioane lei pentru finalizarea centurii ocolitoare a Caracalului. Banii alocaţi ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea celor trei sensuri giratorii care leagă varianta de reţeaua existentă de drumuri. Cele trei sensuri giratorii erau prevăzute în proiectul de reabilitare a DN6 Alexandria – Craiova, investiţie care ar fi trebuit finalizată înaintea centurii ocolitoare. Cum DN6 a rămas fără constructor, iar centura a fost finalizată, CNAIR a trebuit să lanseze un proiect separat pentru sensurile giratorii.

Lipsa unei legături a drumului de ocolire cu reţeaua rutieră existentă nu este prima problemă întâmpinată în construcţia centurii Caracalului. Anul trecut, CNAIR a trebuit să facă noi exproprieri pentru a putea fi relocaţi mai mulţi stâlpi de iluminat dintr-un sens giratoriu, dar şi de pe traseul centurii de ocolire.

Contractul pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Caracal are o valoare de 44.472.173,75 lei, fără TVA.

Articolul precedentFOTO. A ajuns la spital după ce i-a luat foc casa
Articolul următorŞedinţe foto printre exponate de muzeu, noua „fiţă“ pentru mirii din Slatina