Slatina va avea terminale inteligente de închiriere a bicicletelor, biciclete cu computer de bord, dar şi staţii pentru încărcarea bicicletelor şi vehiculelor inteligente, datorită unui proiect cu fonduri europene în valoare de aproape cinci milioane lei.

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Slatina, joi, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, primarul municipiului Slatina a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Proiect integrat de mobilitate durabila (componentele biciclete si vehicule electrice)”, cod SMIS 127373.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 4.968.292,27 lei și constă în:

1. Realizarea sistemului de închiriere biciclete cu următoarele elemente:
– terminale inteligente de închiriere a bicicletelor;
– 5 stații inteligente de predare și preluare a bicicletelor (str. Ecaterina Teodoroiu-stație cu 22 posturi; str. Piața Gării-stație cu 22 posturi; bd AI Cuza-stație cu 28 posturi; str. Primăverii-stație cu 22 posturi; str. Lipscani-stație cu 28 posturi);
– biciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 110 buc;
– triciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 12 buc;
– centru de operare cu sistem integrat software și hardware de gestiune și comunicații;
– sistem de logistică și distribuție;
– stații de depanare de urgență a bicicletelor;
– kit echipamente mentenanță.

2. Realizarea subsistemului suport pentru vehicule electrice:
– instalarea a 5 stații electrice de încărcare și introducerea unui sistem de management al stațiilor electrice de încărcare (operare, plată, gestiune clienți etc.).
– Fiecare stație va avea cu câte două locuri fiecare, și vor fi situate astfel: str. Ecaterina Teodoroiu, str. Piața Gării, bd. A.I. Cuza, str. Primăverii, str. George Poboran.

„Prin soluția propusă în cadrul proiectului, se vor asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 în Municipiul Slatina”, se arată în comunicatul citat.