Sistemul de alimentare centralizată cu energie termică aflat în patrimoniul Primăriei Caracal a fost desfiinţat, în mod oficial, după ce nu mai funcţiona de şapte ani.

Decizia oficială a fost luată în şedinţa consiliului local, desfăşurată la finalul săptămânii trecute. Hotărârea a fost aprobată cu 16 voturi „pentru”.

Autorităţile caracalene au explicat că sistemul era nefuncţional din anul 2012.

„Întrucât la nivelul municipiului Caracal, parametrii agentului termic nu erau furnizaţi la nivelul normativelor, tot mai mulţi utilizatori ai serviciului s-au debranşat, trecât la sisteme individuale de încălzire şi preparare apă caldă menajeră. În anul 2012, sistemul rămăsese cu circa 30% de utilizatori ceea ce a influenţat negativ şi mai tare funcţionarea acestuia. Spitalul, şcolile şi grădiniţele, creşele aveau imperios nevoie de surse proprii de încălzire, serviciul SACET nefiind satisfăcător, ceea ce a condus la sistarea definitivă a furnizării agentului termic în sistem centralizat către populaţie şi agenţi economici”, se arată în expunerea de motive ataşată la proiectul de hotărâre.

Articolul precedentPeste 1.300 de elevi de gimnaziu, în competiție pentru o excursie la Disneyland
Articolul următorUn bărbat din Olt a găsit un portofel cu bani şi bijuterii şi l-a dus la Poliţie