Primarul comunei Coteana, Vasile Costea, a fost demis din funcție, miercuri, printr-un ordin al prefectului, el fiind declarat incompatibil printr-o decizie definitivă luată de Înalta Curte, la începutul anului.

Prefectul Silviu Neacșu a confirmat, miercuri seara, faptul că a semnat ordinul de demitere a edilului din Coteana. Conducerea localității va fi preluată acum de viceprimarul Marian Stoichicescu.

Vasile Costea a pierdut definitiv procesul în care a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care arăta că se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 ianuarie 2013, întrucât deţine simultan funcţia de viceprimar şi funcţia de reprezentant al Consiliului local al Comunei Coteana în cadrul AQUAVERA COTEANA SRL (persoană juridică având ca asociat unic Consiliul Local Coteana), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

Totodată, în aprilie 2018, ANI l-a declarat incompatibil pe Vasile Costea şi pentru că a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor şi a încheiat contracte de lucrări între Consiliul Local şi firma fratelui său.

„În perioada exercitării mandatului de viceprimar a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor, întocmind și semnând o serie de documente care au stat la baza încheierii unor contracte de lucrări între Consiliul Local al comunei Coteana și S.C. RO Construct M.C. S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fratele persoanei evaluate deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic). Valoarea totală a contractelor derulate între Consiliul Local al comunei Coteana, județul Olt, și S.C. RO Construct M.C. S.R.L. este de 91.500 lei”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Articolul precedentȘi-au construit case, dar nu au acte de proprietate. Ce se întâmplă cu romii de sub Grădiște
Articolul următorDoi răniţi într-un accident rutier produs pe un drum naţional din Olt