Spitalul Municipal Caracal beneficiază de două proiecte cu finanţare europeană, în valoare totală de aproximativ patru milioane de euro, iar unul dintre acestea vizează reabilitarea termică a imobilelor, dar şi înlocuirea instalaţiilor electrice sau de căldură.

Primarul Caracalului, Ion Doldurea, a declarat că datorită acestor proiecte, tragedii precum cea de la Piatra-Neamţ pot fi evitate.

„Avem două proiecte pe fonduri europene pentru Spitalul Municipal Caracal, în valoare de aproximativ câte două milioane de euro. Unul este pentru dotarea ambulatoriului, iar celălalt este pentru creşterea eficienţei energetice. În acest proiect din urmă, se umblă foarte mult la instalaţia de căldură, de aer condiţionat şi la instalaţia electrică. Aşa că, poate scăpăm de această „Sabie a lui Damocles” care atârnă deasupra capului fiecărui manager de spital”, a afirmat Doldurea.

În scurt timp, vor începe lucrările în ambele proiecte.

„Stadiul acestor proiecte este unul avansat. În 15 decembrie, se dă ordinul de începere a lucrărilor, în cazul ambelor proiecte”, a conchis edilul.

Spitalul Caracal este spital suport-COVID, încă de la debutul pandemiei în judeţul Olt.

Sursa: Realitatea de Olt