Un bărbat de 23 de ani, din Drăgăneşti-Olt, este cercetat după ce a pus la vânzare on-line un pistol funcţional din Primul Război Mondial.

Un anunţ pe OLX prin care se vindea un pistol contra sumei de 1.000 de lei i-a alertat pe poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

„La data de 4 martie 2020, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană, din oraşul Drăgăneşti Olt, oferă online spre vânzare un pistol din «Primul Război Mondial», contra sumei de 1.000 de lei. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii olteni au identificat un bărbat, de 23 ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt, care ar fi oferit spre vânzare un revolver funcţional, fără muniţie, armă ce face parte din categoria celor letale”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Bărbatul a declarat că a găsit arma în podul casei în care locuieşte şi că aceasta era a buniciului său, care a decedat.

„Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili starea de fapt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, se mai arată în comunicat de presă al IPJ Olt.