Un bărbat în vârstă de 21 de ani, din Iancu Jianu, a fost reţinut de poliţiştii olteni după ce, anul trecut, a furat un tractor în Italia şi l-a folsit să spargă zidul unei bănci şi să fure un bancomat şi 120.000 de euro.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri, cu sprijinul celor din cadrul Postului de Poliție Iancu Jianu și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale au descins la locuinţa tânărului, din comuna Iancu Jianu.

Tânărul era căutat de autorităţi după ce, pe 27 aprilie 2018, în complicitate cu mai multe persoane, ar fi pătruns într-un depozit din Italia, de unde ar fi furat un tractor și un autovehicul. Folosind aceste vehicule, bărbatul și ceilalți complici ar fi spart zidul unei bănci de unde ar fi plecat cu un bancomat și suma de 120.000 de euro.

„În urma activității, polițiștii au depistat un tânăr, de 21 de ani, din comuna Iancu Jianu, urmărit internațional de autoritățile judiciare italiene pentru comitere infracțiunii de furt calificat, prejudiciul cauzat fiind de 120 000 de euro”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Ea a adăugat că bărbatul a fost prezentat procurilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de apel Craiova, care au dispus reţinerea sa, el urmând a fi predat autorităților italiene.