Direcția de Sănătate Publică Olt a înregistrat în prima săptămâna a anului un număr mare de viroze și pneumonii, multe dinte acestea soldate cu internarea în spital a pacienților. Camera de gardă a secției Pediatrie este asaltată zilnic de solicitări, în unele cazuri fiind afectați de boală chiar și nou-născuți.

Peste 900 de infecții respiratorii cu 43 de internări și încă 394 de pneumonii cu aproape 90 de internări. Este bilanțul realizat de Direcția de Sănătate Publică la finalul primei săptămâni a acestui an. Mulți pacienți sunt din rândul copiilor și sugarilor. Medicii pediatri spun că în ultima perioadă înregistrează în medie  60-70 de solicitări pe zi, iar mulți copii ajung să fie internați în spital cu forme severe de boală.

Medicii spun că vaccinarea rămâne cea mai sigură și eficientă metodă de prevenție. „Pentru sezonul rece 2018/ 2019, județului Olt s-au repartizat 23.830 doze de vaccin gripal, față de 30.300 doze solicitate, acest vaccin  adresându-se exclusiv grupelor populaționale considerate  la risc, respectiv medici, cadre sanitare medii și personal auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, gravide,  persoane în evidentă cu afectiuni medicale cornice”, se precizează într-un comunicat de presă al DSP Olt.

Peste 7.000 de doze de vaccin au fost administrate persoanelor cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficientei umane.

 

Articolul precedentDascălii din Olt se pregătesc de definitivat
Articolul următorAvertizare de ninsori, până vineri la prânz