Două drumuri importante din județ vor fi complet modernizate cu fonduri europene, în perioada următoare. Proiectele derulate de Consiliul Județean presupun asfaltări începând din nordul județului, de la Verguleasa și până pe Valea Oltului, la Giuvărăști, către județul Teleorman. Pentru primul tronson, lucrările ar putea începe anul acesta.

Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră derulat de Consiliul Județean Olt pe fonduri europene, reabilitarea DJ 546, a intrat în linie dreaptă. În câteva săptămâni se vor finaliza lucrările de proiectare, iar apoi se va organiza licitația pentru desemnarea constructorului. „Proiectantul mai are aproximativ o lună de zile să ne aducă proiectul, să ni-l pună la dispoziţie, a avut două luni de zile să facă proiectul, o lună de ja a trecut de când le-am dat ordinul de începere, în baza proiectului noi vom scoate la licitaţie construcţia acelui drum. Din păcate nu pot să estimez această dată ( a începerii lucrărilor), eu mi-aş dori să înceapă anul acesta”, a spus Marius Oprescu, președinte CJ Olt.

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, un al program cu fonduri europene, care va finanța lucrări de modernizare pentru alte două drumuri județene din Olt. Cel mai avansat este proiectul care cuprinde tronsonul cunoscut drept Valea Oltului. „Pe Strategia Dunării avem încă două drumuri depuse, care în principiu sunt eligibile dar încă nu am semnat contractele. La unul am avut vizita pe teren, este vorba de drumul de la Stoeneşti până la ieşire din judeţul Olt în Teleorman, până la Giuvărăşti, e vorba de valea Oltului. Dacă vom face acele două drumuri, Verguleasa până la Dăneasa şi apoi Stoeneşti până la Giuvărăşti, practic avem o axă de drum judeţean modernizată care taie judeţul de la nord la sud”, a mai spus președinte CJ Olt.

Celălalt tronson de drum care așteaptă undă verde pentru asfaltare se află într-o zonă în care mai sunt încă porțiuni de drum județean balastate. Este vorba despre porțiunea care pornește din Fălcoiu către Osica de Jos, Dobrun, Voineasa și iese în Balș.

Articolul precedentA vrut să-l omoare. Un băiat de 16 ani l-a înjunghiat pe altul de 14 ani
Articolul următorClubul Nautic Slatina, animat de zeci de copii. Ce activități desfășoară zilele acestea