Inspectorii sanitari veterinari au pornit o nouă acțiune de verificare a localurilor care organizează nunți și botezuri. Vor să știe în ce condiții este preparată mâncare și de unde provin ingredientele, dar și dacă spațiile sunt igienizate corespunzător. La Potcoava au găsit primele nereguli.

A început sezonul nunților, iar pentru reprezentanții Direcției Veterinare o nouă acțiune de control la localurile de care organizează astfel de evenimente. „Având în vedere că, în luna mai, a început organizarea de evenimente, D.S.V.S.A. Olt a implementat un program de monitorizare al tuturor evenimentelor organizate pe parcursul întregului an, de către toate unităţile de alimentaţie publică din judeţ, prin raportarea fiecarui eveniment înainte de desfăşurare, în care sunt specificate anumite aspecte (data evenimentului, numărul persoanelor participante, numarul personalului angajat pentru eveniment, materiile prime utilizate la prepararea meniului şi originea acestora), organizatorilor revenindu-le obligaţia de a face dovada salubrităţii prin autocontrol (prelevare de probe)”, a explicat Venera popa, purtătoarea de cuvânt a DSVSA Olt.

Într-un restaurant din Potcoava, inspectorii au găsit 300 de ouă și aproape 3 kilograme de carne care nu erau etichetate. Alimentele, care puteau pune în pericol sănătate invitaților, au fost ridicate, iar patronal a primit o amendă de 2.000 lei.

 

Articolul precedentÎncă două sensuri giratorii, amenajate în perioada următoare în Slatina
Articolul următorModernizare totală pentru ambulatoriul din Caracal. A fost semnat contractul de finanțare