Prezent joi la Slatina, pentru o expoziţie dedicată sculptorului Constantin Brâncuşi, vicepremierul Paul Stănescu a declarat că susţine amplasarea unei reproduceri a Coloanei Infinitului, în faţa Casei Poporului.

Paul Stănescu i-a asigurat pe cei prezenţi la expoziţie, printre care academicienii Andrei Marga şi Constantin Barbu, că va susţine acest demers în forurile decizionale de la Bucureşti.

„Este o onoare pentru mine şi în acelaşi timp o mare bucurie să fiu astăzi aici. Vreau să vă asigur de tot sprijinul meu. Investiţia în cultură şi în artă este unul dintre cele mai importante lucruri din viaţa unui om. Mi se pare o idee minunată ca la Casa Poporului să avem o coloană a infinitului. Cred că ar trebui să dispară gardurile, ar trebui să dispară multe lucruri de acolo. Cred că într-un astfel de complex trebuie să avem simboluri care să reprezinte poporul. Eu voi susţine acest lucru împreună cu colegii mei şi sper să se şi întâmple”, a afirmat el.

Ulterior, Stănescu şi-a luat angajamentul public că va discuta cu primarul general Gabriela Firea despre această iniţiativă.

„Săptămâna viitoare, o să mă întâlnesc cu doamna primar general, vom sta de vorbă şi sunt convins că vom realiza acest lucru. Chiar dacă s-au mai făcut diligenţe, s-a mers peste tot, eu sunt convins că acum se va realiza”, a mai declarat Paul Stănescu.

Articolul precedentProiect pilot de topire a zăpezii de pe alei, implementat la Slatina
Articolul următorFostul ministrul Marga, săgeţi către guvernarea Cioloş: „Din Anul Brâncuşi au ieşit doar două chefuri zdravene”