Slătinenii au luat cu asalt supermarketurile şi magazinele de pâine pentru a-şi face provizii, având în vedere că de luni intră în vigoare starea de urgenţă decretată de preşedintele Iohannis.

În imagini se poate vedea că la fabrica de pâine din zona Aleea Muncii oamenii stau la coadă, afară, păstrând o distanţă de aproximativ un metru între ei.

Şi la Kaufland, oamenii aşteaptă la rând cu coşurile pentru a intra în supermarket.

În contextul actual, AMRCR (Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România) face un apel către toţi clienţii magazinelor din România şi îndeamnă la cumpătare şi chibzuinţă la cumpărături. Totodată, AMRCR anunţă că există cantităţi şi stocuri pentru toţi.

„Cele mai importante obiective pentru noi sunt de a ne proteja angajații, clienții și de a asigura disponibilitatea produselor. Lucrăm îndeaproape cu autoritățile, furnizorii și partenerii noștri logistici pentru a asigura furnizarea de bunuri în magazine și pentru a aproviziona depozitele logistice cu produsele a căror cerere este ridicată. (…) Există cantități și stocuri pentru toți, dacă suntem solidari și ne gândim și la nevoile tuturor”, transmite AMRCR.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a decretat stare de urgenţă începând de luni, în urma cazurilor de coronavirus înregistrate în ţară.