Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Caracal, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce, joi, ar fi amenințat mai mulţi poliţişti.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declart că incidentul s-a petrecut când o patrulă din cadrul Poliției municipiului Caracal a observat un grup de patru persoane. Polițiștii le-au solicitat acestora să se legitimeze și să prezinte declarația pe propria răspundere, pentru a justifica motivul prezenței în acea locație.

La cererea polițiștilor, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Caracal s-a opus și a reacționat violent verbal, amenințând polițiștii.

„Având în vedere faptul că măsurile impuse de ordonanțele militare trebuie imperios respectate, iar prezența oamenilor legii în stradă este pentru aplicarea legislației, cetățenii trebuie să se conformeze solicitărilor legale ale polițiștilor”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Vineri, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru ultraj, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.