Şase romi din Balş cu vârste cuprinse între 21 şi 46 de ani au fost amendaţi de poliţiştii după ce au ieşit la plimbare pe o stradă din localitate.

Imaginile cu cei şase plimbându-se în ciuda prevederilor Ordonanţei militare nr. 3 au fost postate pe Facebook, bărbaţii manifestându-şi vădit dispreţul. Polițiștii i-au sancţionat cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei.

„În urma imaginilor apărute pe o rețea de socializare, în care un grup de persoane se plimbă pe o stradă din orașul Bals, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bals s-au autosesizat de îndată și au efectuat verificări pentru a identifica persoanele respective și pentru a stabili situația de fapt. Astfel, au fost identificați 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 46 de ani, toți din orașul Balş. Din verificări a reieșit faptul că la data de 28 martie, în jurul orei 14.00, aceștia au circulat în afara locuinței, fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19, prin formarea unui grup mai mare de trei persoane care nu locuiesc împreună”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Reprezentanţii poliţiei au precizat că cei șase nu erau carantinati și nu făceau parte din categoria persoanelor izolate la domiciliu.