Cantitatea mare de precipitaţii, care a căzut seara trecută, a provocat inundaţii în mai multe zone ale municipiului Caracal.

 Potrivit reprezentanţilor autorităţilor locale, ploaia torenţială a inundat străzile și a dat peste cap traficul rutier.

Aceştia mai precizează că infrastructura învechită, depășită din punct de vedere a capacității de preluare a apei uzate sau rezultate din precipitații, face ca toți cetăţenii să aibă de suferit.

„Acum se vede cât de necesar este proiectul CAO cu fonduri europene privind Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt prin care se va investi în rețelele de apă, canalizare, stații de tratare a apei și stații de pompare a apei uzate și în Caracal. Nu putem vorbi de un oraș european în condițiile în care sute de locuitori ai Caracalului încă nu beneficiază de condiții elementare de confort, precum apa potabilă și canalizare. Peste 240 de milioane de euro vor merge în județul nostru pentru a rezolva aceste probleme. Beneficiari: locuitorii din Caracal, Slatina și alte 23 de localități”, a declarat administratorul public al municipiului Caracal, Adrian Chesnoiu.

Judeţul Olt se află sub o atenţionare Cod Galben de precipitaţii abundente, până sâmbătă la ora 10.00. Potrivit meteorologilor, cantităţile de apă pot ajunge şi la 60 de litri pe metrul pătrat.

“În intervalul menționat, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, arată ANM.

Sursa citată mai arată că până la jumătatea săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.