O amplă acţiune de dezinfecţie şi igienizare a străzilor din Slatina a fost desfăşurată, luni noaptea, la ordinul primarului Emil Moţ.

Autorităţile asigură că substanţele biocide folosite pentru acţiunea de igienizare sunt aprobate de Ministerul Sănătăţii şi afectează direct COVID-19.

„Suntem în plină campanie de dezinfecţie a oraşului nostru. Am început cu locurile de joacă pentru copii, cu parcurile, cu piaţetele, am făcut şi străzile, pe care le-am dezinfectat tot cu substanţe biocide. Am intervenit şi pe spaţiile comune ale blocurilor. Vreau să asigur toţi cetăţenii că folosim substanţe aprobate de Ministerul Sănătăţii, substanţe biocide care afectează direct acest coronavirus”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moţ.

Edilul a adăugat că acţiunile de dezinfecţie şi igienizare vor continua.

Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune. Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020, potrivit Ordonanței militare nr. 4.