Sportiva secţiei de tenis de masă de la CSS Slatina, Andreea Jifcu, va participa în perioada 26 mai – 3 iunie, alături de alţi doi sportivi din ţară, la un stagiu de pregătire internaţional, ce se va desfăşura în Muntenegru.

Andreea Jifcu, tânăra speranţă a tenisului de masă slătinean, va participa la sfârşitul acestei luni la un stagiu de pregătire internaţional, care va reuni aproximativ 30 de sportivi de la cluburi din Europa. Alături de sportiva de la CSS Slatina vor lua parte, la cantonamentul ce se va desfăşura în Muntenegru, la Podgorica, alţi doi sportivi din ţară.

„Ea este într-un program european de dezvoltare a tinerelor talente. Aceasta este a doua parte a acestui program, au mai fost în Ungaria. Acolo au fost mai mulţi, iar o parte dintre ei, cei care au arătat mai mult, au fost opriţi pentru această a doua parte. Acum va fi încă o pregătire comună, la Podgorica. Astfel de cantonamente sunt foarte bune pentru că te întâlneşti cu copii din toată Europa. Este un avantaj că ai contact cu ei şi vei privi altfel şi pregătirea, dar şi competiţiile. Ea la 10-12 ani, n-a pierdut niciun meci la categoria ei de vârstă, şi de aceea a fost aleasă de Federaţia europeană. Este o mică valoare, iar Federaţia a nominalizat copiii cei mai buni. Finalitatea acestei pregătiri va fi la cadeţi, unde sportivii cei mai buni din europa vor concura cu cei din alte continente. Va fi un Challenge, în cadrul acestui proiect. Vom veddea dacă ea va reuşi să ajungă la selecţia finală”, a precizat antrenorul Petre Arnăutu, în cadrul emisiunii „Stadion”, de la Olt Tv.

Invitată alături de antrenorul slătinean la emisiunea sportivă de la postul local de televiziune Olt Tv, Andreea Jifcu spune că este constientă că turneul de pregătire nu va fi deloc uşor, însă munca, antrenamentele intense fac parte din drumul către marea performanţă.

„Mă aştept la antrenamente foarte intense, foarte multă muncă, dar eu sper să mă descurc cât mai bine”, a spus sportiva, în vârstă de 13 ani.

Sursa: Realitatea de Olt