O amplă acţiune de dezinfecţie la nivelul solului şi aerului este desfăşurată cu zeci de utilaje şi de muncitori, sâmbătă, în municipiul Slatina. Substanţa folosită este specială pentru combaterea coronavirusului şi este aprobată de OMS.

Acţiunea a început pe bulevardul A.I. Cuza, din zona fostului magazin „Oltul”, şi a continuat în toate zonele din municipiu. Primarul Slatinei Emil Moţ, care a fost prezent, a declarat că substanţa folosită provine din Belgia şi este autorizată de OMS.

„De data asta este o acţiune mult mai amplă. Pe lângă dezinfecţia străzilor şi a spaţiilor comune, facem şi o dezinfecţie în aer. Este o acţiune cu o substanţă aprobată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, provenită din Belgia, care nu afectează în niciun fel omul sau organismul uman. Acţiunea de dezinfecţie se va desfăşura toată ziua, atât la nivelul aerului cât şi la cel al străzilor din municipiul nostru”, a declarat primarul Emil Moţ.

El a adăugat că astfel de acţiuni de amploare se vor desfăşura, periodic, însă municipalitatea va continua dezinfecţia şi spălatul străzilor.

„Sunt foarte mulţi muncitori. Dacă ar fi fost după noi, i-am fi adus aici în fiecare săptămână. Dar, din păcate, firma care are acest contract de concesiune pentru dezinfecţie şi deratizare, are mai multe oraşe în care trebuie să facă aceste lucruri. Periodic o să-i aducem, în funcţie de cum vor avea programul. Vreau să-i asigur pe cetăţenii municipiului Slatina că noi vom continua dezinfecţia şi spălatul străzilor la fel cum am făcut-o şi până acum, iar periodic, vom face şi această dezinfecţie de amploare”, a mai declarat Emil Moţ.