Fermierii care vor alege să facă agricultură ecologică vor beneficia de facilități fiscale. Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice au anunțat că TVA-ul achitat de această categorie de contribuabili pentru livrările de produse BIO se reduce la 5%. În Olt sunt 60 de fermieri care au pariat pe culturile ecologice.

Agricultorii care au ales să producă marfă de calitate superioară au de câștigat nu doar din prețurile mai bune la care își vând produsele, ci și din facilitățile oferite de stat. De luna aceasta, taxa pe valoare adăugată pe care o vor plăti pentru produsele pe care le livrează s-a redus aproape la jumătate.

„De la 1 iunie 2019 se diminuează cota de TVA aplicabilă livrării alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, aceasta devenind cinci la sută, până la data de 31 mai 2019, cota a fost  de nouă la sută. Livrarea acestor alimente va fi însoţită de copia documentului de recunoaştere, atestare, certificare eliberat de autoritatea competentă, cu excepţia livrării efectuate către consumatorul final”, au anunțat reprezentanții AJFP Olt.

Cei 60 de fermieri care practică agricultura ecologică în Olt produc fructe, legume, ouă, sau grâu dur pentru paste.

Articolul precedentMai multe gospodării din judeţ, inundate din cauza ploilor de noaptea trecută
Articolul următorPersoanele cu handicap și însoțitorii, la mâna Guvernului. Există riscul să rămână neplătiți