Reprezetanții Direcției veterinare Olt au efectuat zilele trecute mai multe controale în târguri și piețe, dar și în jurul acestor spații de comercializare. Producătorii care nu păstrau laptele și brânza la firigider sau cei care le vindeau pe trotuare au fost amendați.

În perioada 12-14 iulie 2019, au fost efectuate controale tematice pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor a cerinţelor legislaţiei Uniunii Europene și naționale aplicabile comerţului stradal  cu produse de origine animală provenite din producția internă. În această acțiune, inspectorii sanitari veterinari au colaborat cu reprezentanții Inspectoratului Judeţean de Poliție Olt, respectiv cu cei ai Jandarmeriei Judeţului Olt.

Astfel, au fost efectuate 9 controale în pieţe agoalimentare, târguri, locuri neamenajate situate de-a lungul căilor rutiere (comerț stradal) la micii producători, care comercializau direct către consumatorul final produsele primare de origine animală (lapte crud, ouă, carne de pasăre sau lagomorfe, miere, etc.), obținute în gospodăriile proprii şi la persoanele care comercializau direct către consumatorul final alimente de origine animală (brânzeturi, produse din carne, etc.) obținute în gospodăriile proprii.

„Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 3 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.100 de lei şi 2 avertismente. Totodată, au fost reținute oficial 45 de kg produse de origine animală (brânzeturi, lapte crud), comercializate în spatii neaprobate sanitar veterinar (trotuar) în condiții neigienice, fără respectarea lanțului frigorific și a căror trasabilitate nu a putut fi demonstrate”, a anunțat Venera Popa, purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt.

 

Articolul precedentPesta porcină se extinde în mai multe comune de pe Valea Oltului. Noi focare, confirmate de veterinarii olteni
Articolul următorAccident GRAV, în Olt. Două persoane la spital – FOTO