Sancțiuni în valoare de peste 270.000 de lei au fost aplicate de polițiștii olteni, în perioada 15-18 august, iar 70 de şoferi au rămas fără permisul de conducere.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, în aceste patru zile, peste 600 de polițiști au fost prezenţi în judeţ. Oamenii legii au aplicat 881 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 278.496 lei, dintre care 744 pentru încălcarea regimului rutier, 106 pentru încălcarea normelor privind ordinea publică și 31 pentru alte abateri.

Totodată, polițiștii au constatat 137 de infracțiuni, dintre care 15 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 40 de infracțiuni contra patrimoniului, 71 de infracțiuni contra persoanei și 11 de altă natură.

De asemenea, au fost reținute 70 de permise de conducere, dintre care 15 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, 37 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu mai mult de 50 km/h și 18 pentru alte abateri, fiind retrase și 25 de certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau cu Inspecția Tehnică Periodică expirată

În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat şase persoane urmărite național.

În această perioadă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au intervenit la 1.018 evenimente, dintre acestea 941 fiind sesizate prin 112.

„Activitățile s-au desfășurat în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Articolul precedentRezultate parţiale: Cum vor slătinenii să se numească noul parc din oraş
Articolul următor17 focare de pestă porcină, într-o altă comună din județ