Cerbul de Aur 2018: Gala România Centenar – prima parte

100 de călușari deschid ultima seară a Festivalului Cerbul de Aur 2018. La #TVR1 a început Gala România Centenar.Transmisiunea online continuă aici https://youtu.be/Zwl18m7Ui_k

Publicată de TVR1 pe Duminică, 2 Septembrie 2018

Un ansamblu de călușari din Olt a făcut senzație aseară pe scena Festivalului Cerbul de Aur. Ei au deschis Gala Centenară a Festivalului Cerbul de Aur cu o reprezentație de excepție, coordonată de maestrul Nichita Dragomira.

Acompaniați de Orchestra „Lăutarii” și Maestrul Nicolae Botgos, călușarii olteni au susținut un spectacol impresionant, în Piața Sfatului, din Brașov, în deschiderea ultimei seri a Festivalului Cerbul de Aur. Costumele, ritmul, sincronizările perfecte au smuls ropote de aplauze de la miile de spectatori. „Au fost 100 de călușari, din comunele Sârbii Măgura, Cezieni, Osica de Jos, Fărcașele, Perieți și GAL Ghimpețeni. A fost o reprezentație de trei minute și jumătate, în deschiderea galei de aseară, au avut o prestație foarte bună și au primit multe aplauze, așa cum meritau. Coregrafia a fost a maestrului Nichita Dragomira, iar repetițiile pentru acest moment au durat două săptămâni. O contribuție importantă au avut-o și coregrafii Gheorghe Ghiță, Marina Stănescu, vătaful călușarilor și Teodor Țenea, coordonatorul ansamblului din Cezieni”, a spus Florian Dumitrescu, directorul Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt.

Călușarii din Olt au fost invitați pe scena Cerbului de Aur de o persoană din conducerea TVR, care văzuse mai multe reprezentanții ale dansatorilor vestiți în țară și peste hotare.

Articolul precedent34,32% dintre absolvenţii olteni de clasa a XII-a au promovat bacalaureatul de toamnă
Articolul următor15 din 175 de candidaţi din judeţul Olt, admişi la Academia de Poliţie